woensdag 2 februari 2011

Italie.nl bestaat 10 jaar - e non abbiamo ancora finito!

Buongiorno cari amici,

Tien jaar geleden Italie.nl è venuta alla luce, zag Italie.nl het levenslicht! Inmiddels zijn we alweer ruim 100 nieuwsbrieven verder en begroeten we jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers die iets willen weten over il più bel paese del mondo. E non abbiamo ancora finito! En we zijn nog steeds niet klaar! Er zijn nog zoveel argomenti, onderwerpen, die we willen uitdiepen! We kunnen nog jaren vooruit – hoe kan het ook anders met een land dat zo veelzijdig is als Italia!

In deze periode van gelo, vrieskou, droomt menigeen van aangename temperaturen. Wie niet kan wachten, plant op korte termijn een citytrip naar Roma of Napoli; de gemiddelde temperaturen zijn er nu rond de 15 graden Celsius. Een verademing voor freddolosi, koukleumen! Wacht je liever tot de mei- of zomervakantie om af te reizen naar Italia? De temperaturen zijn dan aangenaam en het is er heerlijk kamperen. De uitgebreide kampeerspecial maakt je wegwijs zodat je een goede keuze kunt maken.

Of geef je de voorkeur aan een Vespa-tour met picknick tussen de wijnranken in Toscana of Umbria; zelf je eigen pizza leren maken bij Napoli of Italiaans leren koken? Lijkt het je heerlijk om een koelbox met lekkers te laten regelen op ’t brede, witte zandstrand van Salento? Bij reisspecialist Italië online stel je je eigen Italië-reis samen; ze adviseren je over de leukste plekken en boeken desgewenst ook je huurauto en vliegticket. Je verblijft in sfeervolle accommodaties op afwisselende locaties, variërend van een Napolitaans kusthuis, op een klif gebouwde Bed & Breakfast tot een olijfboom-masseria met zwembad. Bekijk hun nieuwe Zuid-Italië mogelijkheden.

Op Italie.nl vind je nog meer aanbod van reisorganisaties. Naast de honderden pagina’s gratis informatie vind je diverse gespecialiseerde aanbieders. Kortom, je vindt alles wat je nodig hebt om je vakantie naar Italia uit te zoeken en nog veel meer. ItalieReisbureau.nl heeft ook het Italia aanbod van val van gerenommeerde reisorganisaties; vind je het handiger om op thema te zoeken, dan biedt Opvakantienaaritalie.nl uitkomst en om rechtstreeks bij de eigenaar te reserveren, ga je naar Italyweb.net.

Shopping online
Voor leuke Italiaanse spulletjes hoef je het land niet meer uit en Italie.nl niet meer af: op de pagina Internetwinkels heb je diverse online shops bij elkaar staan. Een van die webwinkels, Italiewarenhuis.nl, doet nu mee aan de verkiezing van de beste webwinkel van het jaar, georganiseerd door de Stichting Thuiswinkel Awards. Neem een kijkje, beoordeel de website, en laat zien dat je van Italia houdt!
Een ander aanlokkelijk shoppingnieuwtje: bij een online bestelling van meer dan € 45 op ItaliePunt.nl ontvang je een gratis Ciao Italia agenda t.w.v. € 12,50.

Nuovo / nieuw
Het noordoostelijk gelegen regione, gewest, Trentino-Alto Adige vormt voor velen een geliefde vakantiestek. Ongetwijfeld komt het gros voor de natuurpracht van de Dolomieten, die overigens sinds kort op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Of kinderen aan dat laatste een boodschap hebben, is maar net de vraag. Die zijn vast eerder te paaien met de pretparken in Trentino-Alto Adige. Maar ook volwassenen zullen onder de indruk zijn van het pad der dinosauriërs met echte pootafdrukken. Of van Ötzi de ijsman in Bolzano, en anders zeker van het natuurwonder dat bestaat uit piramides van aarde in Segonzano.

In het Sport-ABC lees je over de bijzondere marathonheld Dorando Pietri die meer dan een eeuw geleden meedeed aan de Olympische Spelen, niet won, maar wiens verhaal nog tot vandaag de dag rond gaat.

Op 19 en 20 maart kun je in Loods6 in Amsterdam weer genieten van veel interessants en lekkers tijdens het evenement Italia al Dente. Hieraan doen circa 45 kleine tot middelgrote bedrijven mee met een keur aan kwaliteitsproducten variërend van kwaliteitswijnen, delicatessen, kazen, hammen, truffels, pasta, olijfolie en koffie tot kookboeken, taallessen, apparatuur en accommodaties in Italia. Alle producten worden rechtstreeks geïmporteerd uit bekende en minder bekende gebieden in Italia; ook komen er weer een aantal Italiaanse producenten met tal van ambachtelijke kazen, hammen en worsten. Een smakelijk vooruitzicht! Raadpleeg de Italie.nl agenda voor meer evenementen.

San Valentino staat eerdaags, il 14 febbraio, voor de deur; ook deze heilige heeft zijn radici, wortels, in Italia, al zal menigeen niet zijn verhaal kennen. Wil je indruk maken op je geheime liefde, stuur dan een digitaal kaartje met een hartstochtelijke Italiaanse kreet. Voor het gemak hebben we er op de site alvast een paar op een rij voor je gezet. Succes verzekerd!

Arrivederci, alla prossima!

ITALIE.NL
Hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië


Nog meer Italie op Italian Links And More

De AGENDA van Italian Entertainment And More

Nieuw Italiaans product: the Italian Coffee Handbags

Italiaanse Passie & Sfeer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.