zaterdag 5 februari 2011

Gabriella Massa - de auditie bij X-FACTOR

Gabriella Massa doet mee aan de audities van X-Factor van RTL 4.

Bekijk haar auditie HIER.

Natuurlijk is Gabriella Massa bij Italian Entertainment te boeken met haar prachtige Italiaanse repertoire.

Maar ook haar DUET met Davide La Cara (ook een ex X-Factor deelnemer) in Un Momento Magico of haar huwelijksmuziek invulling zijn echte aanraders.

Kortom: een veelzijdige en professionele artieste van hoge klasse!



vrijdag 4 februari 2011

Due Amici - Karakteristieke Italiaanse Muziek


Houdt u van Italië, haar gebruiken, de cultuur, tradities, rijke natuur en de prachtige kunstschatten?
Niet te vergeten de wereldberoemde Italiaanse keuken?
Dan houdt u vast ook van de karakteristieke muziek uit dit mooie land.

Het muzikale concept dat “Due Amici” (twee rasechte Italiaanse musici) voor u in petto heeft, brengt u de karakteristieke Italiaanse muziek in zijn meest pure vorm.

De “Due Amici“ heeft uit een schat aan traditionele en hedendaagse muziek – afkomstig uit alle delen van de laars - een prachtig, uitgebreid en zeer gevarieerd repertoire samengesteld, dat geschikt is voor elke gelegenheid.

Het repertoire wordt uitgevoerd met mandoline, gitaren, accordeon, saxofoons en zang.

Met de “Due Amici” kunt u genieten van prachtige muzikale klanken die u meevoeren naar heerlijke, zonnige Italiaanse sferen.

Kortom de muziek van de “Due Amici” is authentiek, karakteristiek en elegant.

Biografie Due Amici



donderdag 3 februari 2011

Stima - Leader Nel Fast Food - Compacte Oplossingen

Forno Pizza - Speedy Chef - Voglia Di Pasta

Stima SRL uit Italie fabriceert een aantal compacte Fast-Food oplossingen die functioneel in te zetten zijn in een HoReCa gelegenheid of in een Mobiele Setting tijdens Evenementen.

Door onze directe contacten met de Fabrikant en Importeur van deze producten kunnen wij gunstig bemiddelen bij de aankoop!

Bij interesse kunt u contact met ons opnemen via de e-mail: info@dilella.nl

DI LELLA PRODUCTIONS - uw Italie specialist!

Forno Pizza (Video Demo) / Speedy Chef (Video Demo)/ Voglia Di Pasta (Video Demo)







woensdag 2 februari 2011

Italie.nl bestaat 10 jaar - e non abbiamo ancora finito!

Buongiorno cari amici,

Tien jaar geleden Italie.nl è venuta alla luce, zag Italie.nl het levenslicht! Inmiddels zijn we alweer ruim 100 nieuwsbrieven verder en begroeten we jaarlijks meer dan een miljoen bezoekers die iets willen weten over il più bel paese del mondo. E non abbiamo ancora finito! En we zijn nog steeds niet klaar! Er zijn nog zoveel argomenti, onderwerpen, die we willen uitdiepen! We kunnen nog jaren vooruit – hoe kan het ook anders met een land dat zo veelzijdig is als Italia!

In deze periode van gelo, vrieskou, droomt menigeen van aangename temperaturen. Wie niet kan wachten, plant op korte termijn een citytrip naar Roma of Napoli; de gemiddelde temperaturen zijn er nu rond de 15 graden Celsius. Een verademing voor freddolosi, koukleumen! Wacht je liever tot de mei- of zomervakantie om af te reizen naar Italia? De temperaturen zijn dan aangenaam en het is er heerlijk kamperen. De uitgebreide kampeerspecial maakt je wegwijs zodat je een goede keuze kunt maken.

Of geef je de voorkeur aan een Vespa-tour met picknick tussen de wijnranken in Toscana of Umbria; zelf je eigen pizza leren maken bij Napoli of Italiaans leren koken? Lijkt het je heerlijk om een koelbox met lekkers te laten regelen op ’t brede, witte zandstrand van Salento? Bij reisspecialist Italië online stel je je eigen Italië-reis samen; ze adviseren je over de leukste plekken en boeken desgewenst ook je huurauto en vliegticket. Je verblijft in sfeervolle accommodaties op afwisselende locaties, variërend van een Napolitaans kusthuis, op een klif gebouwde Bed & Breakfast tot een olijfboom-masseria met zwembad. Bekijk hun nieuwe Zuid-Italië mogelijkheden.

Op Italie.nl vind je nog meer aanbod van reisorganisaties. Naast de honderden pagina’s gratis informatie vind je diverse gespecialiseerde aanbieders. Kortom, je vindt alles wat je nodig hebt om je vakantie naar Italia uit te zoeken en nog veel meer. ItalieReisbureau.nl heeft ook het Italia aanbod van val van gerenommeerde reisorganisaties; vind je het handiger om op thema te zoeken, dan biedt Opvakantienaaritalie.nl uitkomst en om rechtstreeks bij de eigenaar te reserveren, ga je naar Italyweb.net.

Shopping online
Voor leuke Italiaanse spulletjes hoef je het land niet meer uit en Italie.nl niet meer af: op de pagina Internetwinkels heb je diverse online shops bij elkaar staan. Een van die webwinkels, Italiewarenhuis.nl, doet nu mee aan de verkiezing van de beste webwinkel van het jaar, georganiseerd door de Stichting Thuiswinkel Awards. Neem een kijkje, beoordeel de website, en laat zien dat je van Italia houdt!
Een ander aanlokkelijk shoppingnieuwtje: bij een online bestelling van meer dan € 45 op ItaliePunt.nl ontvang je een gratis Ciao Italia agenda t.w.v. € 12,50.

Nuovo / nieuw
Het noordoostelijk gelegen regione, gewest, Trentino-Alto Adige vormt voor velen een geliefde vakantiestek. Ongetwijfeld komt het gros voor de natuurpracht van de Dolomieten, die overigens sinds kort op de Unesco werelderfgoedlijst staan. Of kinderen aan dat laatste een boodschap hebben, is maar net de vraag. Die zijn vast eerder te paaien met de pretparken in Trentino-Alto Adige. Maar ook volwassenen zullen onder de indruk zijn van het pad der dinosauriërs met echte pootafdrukken. Of van Ötzi de ijsman in Bolzano, en anders zeker van het natuurwonder dat bestaat uit piramides van aarde in Segonzano.

In het Sport-ABC lees je over de bijzondere marathonheld Dorando Pietri die meer dan een eeuw geleden meedeed aan de Olympische Spelen, niet won, maar wiens verhaal nog tot vandaag de dag rond gaat.

Op 19 en 20 maart kun je in Loods6 in Amsterdam weer genieten van veel interessants en lekkers tijdens het evenement Italia al Dente. Hieraan doen circa 45 kleine tot middelgrote bedrijven mee met een keur aan kwaliteitsproducten variërend van kwaliteitswijnen, delicatessen, kazen, hammen, truffels, pasta, olijfolie en koffie tot kookboeken, taallessen, apparatuur en accommodaties in Italia. Alle producten worden rechtstreeks geïmporteerd uit bekende en minder bekende gebieden in Italia; ook komen er weer een aantal Italiaanse producenten met tal van ambachtelijke kazen, hammen en worsten. Een smakelijk vooruitzicht! Raadpleeg de Italie.nl agenda voor meer evenementen.

San Valentino staat eerdaags, il 14 febbraio, voor de deur; ook deze heilige heeft zijn radici, wortels, in Italia, al zal menigeen niet zijn verhaal kennen. Wil je indruk maken op je geheime liefde, stuur dan een digitaal kaartje met een hartstochtelijke Italiaanse kreet. Voor het gemak hebben we er op de site alvast een paar op een rij voor je gezet. Succes verzekerd!

Arrivederci, alla prossima!

ITALIE.NL
Hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië


Nog meer Italie op Italian Links And More

De AGENDA van Italian Entertainment And More

Nieuw Italiaans product: the Italian Coffee Handbags

Italiaanse Passie & Sfeer

Lago Maggiore IJscatering tijdens de International Furnishing Show bij Exposant Bert Plantagie

Tijdens de International Furnishing Show van 18 t/m 23 januari 2011 in Keulen heeft Lago Maggiore IJscatering de bezoekers van de Exposant Bert Plantagie voorzien van een zeer smakelijk Italiaans IJsje.

La Dolce Sede bij Bert Plantagie!

Tijdens de internationale meubelbeurs genieten van het ontspannen sfeertje op onze piazza.
Umberto Tozzi op de achtergrond terwijl je al onze noviteiten op je in laat werken.
Probeer eens een van de prachtige relaxfauteuils van Hans Daalder!
Of Roderick Vos zijn persoonlijke favoriet: bank Monty!
De klanten die de grootste orders bestellen, krijgen de 2 oude, authentieke Vespa's.
Maarru..wie gaat na de beurs die 8016 tegeltjes weer terug in de doosjes doen?

Bert Plantagie Furniture

International Furnishing Show

Lago Maggiore IJscatering



dinsdag 1 februari 2011

Italian Lifestyle Event Passione E Gusto - Sint-Niklaas


Wat is Buonissimo Passione e Gusto?

Om het grote publiek een blik te gunnen op al het mooie en lekker dat Italië te bieden heeft, ook bij ons in België, werd drie jaar geleden Buonissimo magazine opgericht.

Dit gratis magazine wordt op grote schaal verspreid bij een publiek van Italiëliefhebbers: via de deelnemende handelszaken en via een eigen netwerk van distributiepunten waar men liefhebbers van Italië treft.

Een logische verdere stap was de organisatie van een event, waar men al deze mooie en lekkere dingen ook zelf kan zien, voelen en proeven. Dit najaar was het dan zover, en werd de Stadsfeestzaal van Aarschot het decor van dit event.

De stands werden zodanig opgesteld dat elk exposant kan genieten van ruime aandacht van het publiek. Bovendien werd bewust gekozen voor een “low budget” aanpak, omdat nogal wat uitstekende invoerders van Italiaanse producten en diensten kleine firma’s zijn die hun hart voor Italië op de juiste plaats dragen.

Passione E Gusto Event

Buonissimo Magazine

Italiaanse Passie & Sfeer


150 Jaar Unita d'Italia - Hilton Amsterdam - Maart 2011


Unità d’ Italia

Op 17 maart 1861 werd Victor Emanuel II officieel tot koning van Italië uitgeroepen nadat de Italiaanse vrijheidsstrijder Giuseppe Garibaldi in 1860-1861 het Koninkrijk der Beide Siciliën had veroverd met een vrijwilligersleger.

De bevolking sprak zich uit in een referendum vóór deelname aan een verenigd Italië.

Victor Emanuel marcheerde in 1860 de Kerkstaat binnen en werd hiervoor geëxcommuniceerd door paus Pius IX.

Hij ontmoette de uit het zuiden oprukkende Garibaldi en de Italiaanse eenwording was een feit.

In samenwerking met:
Italiaanse Ambassade, Italiaans Consulaat, ENIT, IIC en ICE


Voor meer informatie en reserveringen:
E: operations.amsterdam@hilton.com
T: +31 (0)20 710 6036

Italie onder handbereik in 1 klik!

Italiaanse Passie & Sfeer tijdens uw Evenement.

M-Wines - Your Personal Taste - Kennismakingsproeverij


Graag nodigen we je uit om kennis te maken met wijn tijdens onze proeverij. Op zaterdagmiddag 19 februari a.s. ontvangen we je graag in zonnige, Italiaanse sferen in de theaterzaal van de Centrale Bibliotheek in Rijswijk met een mooi glas Prosecco uit Veneto.

Daarna volgt een korte uitleg over het proeven van wijn en de belangrijkste weetjes van de wijnen die deze middag op de proeftafel staan.

Nu gaan we echt proeven! We beginnen met een mooi glas witte wijn uit de streek Marche; een Verdicchio Dei Castelli di Jesi Classico. Nadat de smaakpapillen zijn opgewarmd gaan we verder met Pinot Grigio uit Trentino en meer moois. Natuurlijk proeven we een Chianti Classico uit Toscane en een aantal andere rode wijnen.

We serveren er ook een aantal Italiaanse hapjes bij. Alle geproefde wijnen zijn deze middag met korting te bestellen. De kosten voor deze proeverij zijn slechts € 12,50 per persoon.


Meld je hier direct aan voor deze proeverij en maak kans op een GRATIS fles wijn!

De Web-Site van M-Wines.

Nog meer Italiaanse Wijnen op Italian Links And More.

Een Italiaanse Wijnproeverij tijdens Uw Evenement.